Zahvaljujući jednostavnom triku možete jesti tjesteninu i krompir dok ste na dijeti
Umjesto vruće tjestenine i kuhanja krompira na pari, razmislite o tome da se ugljikohidrati ohlade prije nego što ih pojedete. To je zato što će hladni ugljikohidrati imati niži glikemijski indeks.
Profesionalni fitness trener i osnivač Ultimate Performancea Nick Mitchel navodi da hrana s nižim glikemijskim indeksom može pomoći u gubitku kilograma jer čini da se duže osjećate siti.
"Oni također mogu zaustaviti nagli porast i pad razine šećera u krvi koji rezultiraju napadima gladi, što može dovesti do prejedanja i debljanja", ističe on.
Rezistentni škrob koji se nalazi u grahoricama i krompiru je u suštini probiotik i samim time pomaže u gubitku kilograma. Ova vrsta škroba opire se probavi i djeluje kao vlakno, nudeći mnoge zdravstvene prednosti. Također se smatra da može pomoći u smanjenju upale u tijelu i spriječiti rak debelog crijeva.
Nutricionistica Megan Hilbert objašnjava da su ugljikohidrati ključni za naše zdravlje te da su oni najvažniji izvor energije za naše tijelo. Ističe kako su oni "gorivo" za živčani sistem, mozga i mišićne mase. Najbolje je da konzumirate namirnice poput smeđe riže, zobi, graha i cjelovitih žitarica.