Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A da objasnite ovim danasnjim "zenama" sta je sarma, sogan-dolma, punjena paprika, peka, begova corba?
@Delavesta To prije treba objasniti balkanskim muskarcinama jer ako im se hapa nek onda naprave sami . Nisu im zene SLUSKINJE.
Hatma yoga
Ma-hatma yoga
ne znam
https://thedailycrisp.com/5-ways-yoga-is-similar-to-muslim-prayers/
Obrazujmo se malo i naucimo nesto novo: Namaz is done in asana form name Vajraasana. So posture itself is asana . But use of hand is not necessarily part of asana , Namaz physical aspect is extension of vajrasana.
@Seljakofob Poze "klanjanja " su prekopirane iz yoge
Ne treba vam joga ako se inače krečete i radit sve pomalo, samo ne mojte pretjerivati. Npr ako se bavite zemljoradnjom imate ćete i plodove usput a izdravi biti. Ali nemojte ni zemljoradnju pretjerivati jer što bi rekli dubioza: "rekao sam zbogom zemljoradničkim mukama, od mikrofona neću imat žuljeve na rukama"
Pa, cijeli namaz je uzet iz yoge. Yoga je postojala i prije judaizma i prije hriscanstva i naravno Islama. Plus, ne zagovara nikakvu religiju, znaci nista izmisljeni nevidljivi likovi. Yoga - super! Namaz - super! (pokreti, naravno).
"teško onima koji kada namaz obavljaju, namaz svoj kako treba ne izvršavaju, koji se samo pretvaraju, i nikom ništa ni u naruč ne daju"
Joga je prizivanje demona i prodaja magle, a to što će te mi lupati negativne ocjene na komentar mi nije čudo. Većina vas komentatora na Klix-u ste polupani. Svako dobro.
Da.
glupost