Donosimo vam recept za najkremastiji čokoladni kolač koji će obožavati sve generacije.
Sastojci koji su vam potrebni za ovaj kolač su:
300 grama mljevenog keksa 150 grama putera 500 grama maskarpone sira 500 mililitara slatkog vrhnja 5 kašika Nutelle 100 grama čokolade za kuhanje
Način pripreme:
U mljeveni keks stavite 150 grama otopljenog putera. Napravite kompaktnu masu. Stavite je u kalup za tortu prečnika 25 centimetara. Smjesu od keksa stavite u kalup i dobro je pritisnite kašikom.
Slatku pavlaku umutite dok ne dobijete čvrst snijeg, dodajte maskarpone sir i pet kašika Nutelle. Dobro umutite dok se smjesa ne sjedini.
Preko kore stavite fil i ostavite kolač u frižider da se ohladi. Kolač možete dekorirati izrendanom čokoladom za kuhanje ili čokoladnim mrvicama.