Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
većina nas smo seoska djeca unazad dvije, tri generacije i imamo neki komad zemlje ili čak čitavo imanje negdje u selu. na tom imanju sigurno ima, ili se bar može zasaditi voćaka koje dospijevaju od ranog proljeća do kasne jeseni. ako neko i nema, ima rođak, prijatelj... nekoliko "gradskih" porodica se može dogovoriti i naći seosko domaćinstvo kome vjeruju i kupovati direktno od njega voće, povrće, mlijeko, jaja... dobro jednima, dobro i drugima. konzumenti dobijaju kvalitetnu organsku sezonsku hranu, seljak proizvođač dobija ekonomski motiv da ostane na svon imanju. možda neko dobije i motiv da se, umjesto kičmanja za 400 maraka na traci u nekom pogonu, vrati na svoje imanje i ostvari daleko kvalitetniji život. svašta nešto bi se moglo kad bi se sirot'nja pokrenula...
@Max_Bunker Tacno,doci ce i to vrijeme,samo polahko.
ostaje djelovati lokalno i nadati se globalno.
Ja ba, preskocite paradajz sos, ali jedite stelju, cevape, virsle, pite sto vise, to je jako zdravo :D
Dajte nam 2000KM platu pa cemo jesti orase,ljesnjake,nar,avokado,kokos, bademe i tako te zdrave hrane..
...u ratu smo bili najzdraviji. nismo ništa jeli.
@commiemarshhal da li zbog straha ili želje i borbe za život... nije se ni obraćala pažnja na bolesti... iako smo jeli bog te pitao kakvo brašno, a tek oni lunch paketi šta li je u tome bilo.... tako bi volio da to neko ispita...
@PureEightHeart ...generalno, uvijek jedemo bogtepita šta. industrija juri profit, ostalo je kolateralna šteta.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Domaci nutricionista = nula bodova
pa mi i BIH to svakako preskacemo.
pa mi i BIH to svakako preskacemo.
ja bi davno umro da je ovo istina..
zamrzivač je najveće zlo. treba kuhati svaki dan, jesti kašikom, ubrati u bašći sezonsku hranu, zaklati sboje pile, piti kozije mlijeko...sve mi to znamo i opet posežemo za kupovnom hranom. šta bi radili farmaceuti kad bi smo se zdravo hranili
a bas volim kukuruz ... jos iz zara :))
@DjangoDjulaga ... tesko :-D priznaj da ga i ti volis iz zara! priznaj! :)))) morgen, morgeni! ;)))
@DjangoDjulaga ... hahahaha imas naklon za priznanje ... znam da volis :)))
ma slobodno jedite....i onda samo u Klix školu trčanja jednu heftu i ko novi ste
Sutra će biti "bolje preskočite disanje, jer disanjem..."
Kada smo bili mali govorili su nam: "Jedi! Jer zdravlje ulazi na usta." A danas: "Nemoj ni pomisliti da to jedeš! Jesi li čuo!"
kada bi sabrala od pocetka godine do sada sta je sve pisano na klixu da je stetno za organizam i zdravlje........ne bi nista ostalo sta je zdravo..............bjazi ba............
Ovo je samo naklapanje u dokolici. Dajte prave podatke, ko je istraživao, kakvi su rezultati, šta je dokazano. Sad ću i ja napisati ovakav članak. Brojna istraživanja, postoji mogućnost, povezuje se sa ovom bolešću - sve su to izlizane fraze, bez činjenica i bez vrijednosti. Samo unosite zbunjenost. Postoji i mogućnost da će vas proizvođač paradajz sosa tužiti i dobiti 100 %.
@SheRains To se valjda odnosi na sve konzerve, a ne samo na paradajz sos i ovog proizvođača. Pokušavam se informisati, ali uz ovakve članke ne vjerujem da ću baš napredovati. Kad neko nešto tvrdi, ja tražim argumente, a ne naklapanja i teorije zavjere.
@SheRains Ili objasni i daj argumente, ili ne naklapaj. Danas svi sve znaju, ali niko da objasni nama neukima. (Dez)informacije se štire brzinom svjetlosti, kad tražiš argumente i potpise, nigdje nikoga. Najlakše je opaliti nešto senzacionalno, te ovo je štetno, te ovo je kancerogeno..., a u stvari proizvođači, farmaceuti i hemičari u većini slučajeva podvaljuju jedni drugima, kako bi oteli dio kolača.