Sastojci: Škampe Ulje (bilo koje) Začini (po želji / preporučuju se sol, biber i bijeli luk u prahu)
Priprema:
-
Osušite škampe - koristite papirne maramice da sklonite višak vode, što je pogotovo potrebno ukoliko su škampe bile zaleđene te još imaju vode i leda na sebi.
-
Dodajte ulje - Natopite škampe uljem tako što ćete ih staviti u posudu i polijevati dok ne budu jednako natopljene.
-
Poredajte na foliju/papir za pečenje- Jako je bitno da škampe budu jednako poredane, te da se ne peku jedna preko druge.
-
Pržite dvije minute, tj dok škampi ne poprime blago crvenu boju. Obratite pažnju da se ne preprže. Nije ih potrebno okretati, jer se brzo prže sa obje strane, s obzirom da je površina na kojoj se nalaze također topla.
-
Servirajte - Čim škampi budu gotovi, premjestite ih na tanjir i servirajte tople. Također ih možete držati u zamrzivaču do tri mjeseca ili u frižideru do dva dana.