Greška koju mnogi ljudi rade prilikom kuhanja čaja, a ona mijenja okus ovog toplog napitka
"Nikad ne cijedite vrećice čaja jer to može učiniti vaš čaj gorkim zbog otpuštanja taninskih kiselina. Umjesto toga, pažljivo ga izvadite nakon 3-5 minuta kuhanja", objasnila je.
Također, nedavno se pojavio jedan trend koji ističe da čaj možete kuhati u mikrovalnoj pećnici. Međutim, ni to ne biste trebali raditi pogotovo ako podgrijavate hladnu šolju čaja.
Svaki put kad vaš kuhalo za vodu zavrije, nivo kisika u vodi se smanjuje. Čaj voli svježe prokuhanu vodu bogatu kisikom, a ustajala voda negativno će utjecati na vaš napitak.
Inače, čaj je jedan od najpopularnijih toplih pića u svijetu, a njegova svakodnevna konzumacija ima brojne zdravstvene prednosti. Ne samo da pomaže da se ugrijete tokom hladnih dana ili da unesete veće količine tečnosti u organizam, on pomaže i regulacije probave te niza zdravstvenih problema kao što su upale mokraćnih kanala i slično.