Japansko jelo
34

Hokkaido palačinke po receptu poznatog bh. kuhara Nihada Mameledžije

Piše: Lejla Kajić
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Arhiv/Klix.ba)
Palačinci od hokkaido tikve su punjene salatom i krem sirom u sosu od pečene tikve. Ovi palačinci se inače prave na malo drugačiji način, a naš poznati kuhar Nihad Mameledžija je za portal Klix.ba podijelio svoj jesenji recept.

Priprema je slična običnim palačincima, te je recept vrlo jednostavan.

Smjesu za palačinke možete napraviti od pirea od pečene tikve, jednog jajeta, 50 grama brašna, 20 mililitara vrhnja za kuhanje, 50 mililitara vode i malo soli.

Nakon što ispečete palačinke, napunite ih Iceberg salatom. Za pravljenje ove salate vam je potrebna rukola, svježi paradajz, ulje od tikve i krem sir.

Za neizostavni sos od pečene tikve vam je potrebno 100 grama pečene tikve, 50 grama putera te sol i biber.

Jelo možete dekorisati pečenim sjemenkama od tikve.