Poklon iz Sarajeva
16

Hrvatska influenserica probala lokume pa jedan uporedila s popularnim američkim slatkišom

L. R.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Hrvatska influencerica Lada Kušec Deči jučer je putem svog Instagram profila podijelila snimak u kojem ocjenjuje različite lokume iz BiH.

Ona je na početku rekla da će isprobati bosanske slatkiše, koje joj je donijela prijateljica kao poklon iz Sarajeva. U opisu objave se i našalila pa je napisala kako su i ćevapi bosanski slatkiš. Prvi na redu je bio lokum s okusom smokve, oraha i grožđa.

"Obožavam ovo.Mrzim kad su 'pregumenasti'. Ovaj je odlične teksture, dajem ocjenu 10/10", rekla je.

Nakon toga je probala rahat lokum koji je bio kombinacija orašastih plodova i kokosa, ali već na početku je rekla da joj se vjerovatno neće svidjeti jer su suhi. Zbog toga mu je dala ocjenu 5/10. Potom je uslijedila kutija u kojoj su se nalazili različiti okusi.

"Krećem s ovim narandžastim. Ovo je doslovno kao bosanski reese's. Od kikirikija je i za sada je najbolji. Ljubičasti lokum me baš zanima. Ovo je najfinija stvar ikad. Ne mogu uopće shvatit od čega je ovo", istakla je.

Probala je i ostale okuse pa otkrila da su joj klasični lokum te onaj koji je podsjeća na poznati američki slatkiš najbolji.

Inače, ova hrvatska influenserica svoje objave uglavnom fokusira na degustiranje različite hrane, a nedavno je u Dubrovniku probala i "najskuplji burek na svijetu". Tada je navela da je tri štapića bureka platila 20 eura zbog čega je izazvala brojne reakcije.