Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa cim neko cuje da imas Michelinovu zvjezdicu zna da su cijene pljacka, naravno da tjera goste
U prevodu: nismo imali dovoljno musterija za nasa preskupa pre*seravanja pa smo odlučili biti normalan restoran pa izgubiti zvijezdicu. Cim vidis zvjezdicu zaobilazi jer u preko 80% slucajeva znaci veliku cijenu za dobijeno odnosno los odnos cijene i kvalitete.
A nisam jedini koji tako misli https://www.reddit.com/r/unpopularopinion/comments/tbwq0k/michelin_star_restaurants_usually_suck_and_are/
Michelinova zvjezdica se ne vraca, to je priznanje koje izgubis ako ti se pokvari kvaliteta hrane. Niko ti ne brani da pored degustacijskog menija imas cevape u ponudi. Dosadilo covjeku da odrzava standarde pa izmislja gluposti. Ima drugih restorana sa michelin zvjezdicom, glavna zarada im na obicnoj hrani.
Ima jos jedna stvar - meni se čini i da se zvjezdica vraća/gubi kada se promijeni vlasnik/glavni kuhar. Onda ide Jovo nanovo.
ne sumnjam vala - ako na obali ti naplate 50 eura po glavi za ispod prosjecan obrok,mogu misliti koliko naplate restoran sa michelin zvjezdom. iskreno receno, putovao sam po citavom svijetu ali nigdje nije losiji odnos cijena/kvalitet kao u Hrvatskoj. Mozda grijesim i vrijeme ce to pokazati, ali Amerikanac ce uvijek radije potrositi 200 eura za veceru u veneciji ili parizu nego u dubrovniku jer jednostavno ovako ili onako dobije vise za svoje pare.
Ma bravo smrdljive korporacije nametanje inkluzivnosti i nekakavih kupljenih standarda moras ovo moras ono.mrs ba idi u unikredit njima daj zvjedu
Odavno nesto bolje nisam procita. Sklad savrsenstva. Hvala