Isprobajte recept: Japanske palačinke savršen su desert koji morate probati

Za pravljenje ovih palačinaka bit će vam potrebno: 80 grama šećera, jedna kašika meda, pola kašike sode, dva jajeta, 50 mililitara vode, 130 grama brašna i punjenje po vašoj želji.
Za početak umutite jaja, dodajte im šećer i med i sve to dobro umutite. Zatim otopite sodu u 50 mililitara vode i dodajte jajima, pa dodajte brašno i dobro promiješajte tijesto. Pokrijte ga folijom za hranu i ostavite da stoji 30 minuta.
U tijesto zatim dodajte 1-3 kašike vode, podmažite tavu uljem i zagrijte tavu. Proces pravljenja identičan je procesu pravljenja običnih palačinaka, sačekajte da se na palačincima pojave mjehurići, a zatim ih prebacite na drugu stranu i pržite još 20 sekundi. Prije nego servirate jelo, fil razmažite po samoj sredini palačinka, a zatim prekrijte ostatkom.