Jesenja poslastica
0

Isprobajte recept za cheesecake s bundevom

I. S.
Foto: Tasty
Foto: Tasty
Bundeva je nezaobilazna jesenja namirnica bogata proteinima. Pripremite pire od bundeve sa cheesecakeom kako biste zasladili hladnije dane.

Sastojci su dovoljni za pripremu osam porcija.

Tijesto od bundeve

  • 340 g pirea od bundeve
  • 2 jajeta
  • 200 g šećera
  • ¾ šolje (180 ml) biljnog ulja
  • Kašičica ekstrakta vanilije
  • 2 ½ (310 g) šolje brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • Kašičica sode bikarbone
  • Kašika začina za pitu od bundeve
  • Kašičica soli

Cheesecake

  • 674 g krem sira
  • 200 g šećera
  • Kašičica začina za pitu od bundeve
  • Kašičica ekstrakta vanilije
  • 240 ml vrhnja za šlag

Priprema

  • Zagrijte rernu na 180 stepeni.
  • U velikoj posudi umutite pire, jaja, šećer, biljno ulje i vaniliju dok se ne sjedine.
  • Dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, začin za pitu od bundeve i so. Miješajte drvenom kašikom.
  • Sipajte tijesto u tepsiju i ravnomjerno ga raširite.
  • Pecite 35-45 minuta i ostavite da se potpuno ohladi.
  • U velikoj posudi mikserom umutite sir, šećer, začin za pitu od bundeve i vaniliju.
  • Dodajte vrhnje za šlag i mutite još 2-3 minute.
  • Pripremljeno tijesto ravnomjerno premažite smjesom za cheesecake. Hladite u frižideru najmanje 4 sata prije serviranja.