Foto: Tasty
Bundeva je nezaobilazna jesenja namirnica bogata proteinima. Pripremite pire od bundeve sa cheesecakeom kako biste zasladili hladnije dane.
Sastojci su dovoljni za pripremu osam porcija.
Tijesto od bundeve
- 340 g pirea od bundeve
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- ¾ šolje (180 ml) biljnog ulja
- Kašičica ekstrakta vanilije
- 2 ½ (310 g) šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- Kašičica sode bikarbone
- Kašika začina za pitu od bundeve
- Kašičica soli
Cheesecake
- 674 g krem sira
- 200 g šećera
- Kašičica začina za pitu od bundeve
- Kašičica ekstrakta vanilije
- 240 ml vrhnja za šlag
Priprema
- Zagrijte rernu na 180 stepeni.
- U velikoj posudi umutite pire, jaja, šećer, biljno ulje i vaniliju dok se ne sjedine.
- Dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, začin za pitu od bundeve i so. Miješajte drvenom kašikom.
- Sipajte tijesto u tepsiju i ravnomjerno ga raširite.
- Pecite 35-45 minuta i ostavite da se potpuno ohladi.
- U velikoj posudi mikserom umutite sir, šećer, začin za pitu od bundeve i vaniliju.
- Dodajte vrhnje za šlag i mutite još 2-3 minute.
- Pripremljeno tijesto ravnomjerno premažite smjesom za cheesecake. Hladite u frižideru najmanje 4 sata prije serviranja.
Možda vas zanima
Vezani članci