Bh. food bloggerica Naida Pekmezović, koja na Instagramu vodi blog pod nazivom NaidaEats, podijelila je poseban recept za domaći čokoladni namaz za čiju pripremu vam neće trebati više od sat vremena.
Od ovog recepta dobit ćete manju teglicu krema (250 grama).
Za pripremu čokoladnog krema potrebno vam je: 120 grama lješnjaka, 20 grama kakaa, tri kašike meda, jedna kašičica kokosovog ulja i 60 mililitara zobenog mlijeka (po potrebi i više).
Instrukcije za pripremu: Lješnjake rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 160 stepeni Celzijusa, petnaestak minuta.
[INSTAGRAM]
[/INSTAGRAM]
Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohlade. Uklonite ljuskice trljajući lješnjake između dlanova.
Lješnjake stavite u blender i miksajte 15 minuta uz povremene pauze kako biste sa strana pogurali smjesu. Dodajte ostatak sastojaka i miksajte dok ne postignete ujednačenu smjesu.
Možda vas zanima
Interkontinentalni kup
Real Madrid je prvak svijeta! Mbappe i društvo u finalu razbili meksičku Pachucu
Vezani članci
Mogu biti i kao prilog
Jednostavan obrok koji se brzo sprema: Napravite zapečene šampinjone punjene sirom i šunkom
Miris djetinjstva
Starinski recept na drugačiji način: Isprobajte prhke čokoladne šape
Krije zanimljivu priču