Puniji i svježiji okus
3

Domaće tortilje jednostavne su za pripremu, a mnogo ukusnije od kupovnih

Piše: L. R.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Domaće tortilje su mnogo ukusnija varijanta od onih kupovnih. Stoga, ukoliko niste ljubitelji gotovih tortilja iz marketa, svakako isprobajte ovaj recept.
Prave se od osnovnih sastojaka, a mogu ih spremiti i oni koji nisu najspretniji s pripremom tijesta.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

  • jedan kilogram mekog brašna
  • dvije vrećice praška za pecivo
  • 600 mililitara tople vode
  • dva decilitra ulja
  • jedna kašika soli

Priprema:

U većoj posudi prosijte brašno pa dodajte sol i prašak za pecivo. Sve promiješajte pa naizmjenično dodajte toplu vodu i ulje i nastavite miješati. Umijesite tijesto i dodajte još brašna ukoliko je tijesto ljepljivo.

Nakon toga, prekrijte tijesto plastičnom vrećicom ili folijom i ostavite da odmara nekih pola sata. Kada je tijesto odmorilo, kidajte komadiće tijesta. Ako želite da su jednake veličine, izvažite ih. Potrebno je da budu nekih 50 grama.

Oblikujte ih u lopticu pa tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Čim razvučete jednu tortilju, odmah je pecite na zagrijanoj tavi, jer u protivnom će se osušiti. Pecite ih na laganoj vatri samo nekoliko minuta dok ne budu izgledale kao s fotografije.