Puniji i svježiji okus
3
Domaće tortilje jednostavne su za pripremu, a mnogo ukusnije od kupovnih
Piše: L. R.

Foto: Shutterstock
Domaće tortilje su mnogo ukusnija varijanta od onih kupovnih. Stoga, ukoliko niste ljubitelji gotovih tortilja iz marketa, svakako isprobajte ovaj recept.
Prave se od osnovnih sastojaka, a mogu ih spremiti i oni koji nisu najspretniji s pripremom tijesta.
Sastojci koji će vam biti potrebni:
- jedan kilogram mekog brašna
- dvije vrećice praška za pecivo
- 600 mililitara tople vode
- dva decilitra ulja
- jedna kašika soli
Priprema:
U većoj posudi prosijte brašno pa dodajte sol i prašak za pecivo. Sve promiješajte pa naizmjenično dodajte toplu vodu i ulje i nastavite miješati. Umijesite tijesto i dodajte još brašna ukoliko je tijesto ljepljivo.
Nakon toga, prekrijte tijesto plastičnom vrećicom ili folijom i ostavite da odmara nekih pola sata. Kada je tijesto odmorilo, kidajte komadiće tijesta. Ako želite da su jednake veličine, izvažite ih. Potrebno je da budu nekih 50 grama.
Oblikujte ih u lopticu pa tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Čim razvučete jednu tortilju, odmah je pecite na zagrijanoj tavi, jer u protivnom će se osušiti. Pecite ih na laganoj vatri samo nekoliko minuta dok ne budu izgledale kao s fotografije.
Možda vas zanima
Jedan od najposjećenijih
Ovo je "najsretniji otok na svijetu": Nudi 300 sunčanih dana u godini i bogat turistički sadržaj
Vezani članci