Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glupost, jaja mogu biti jestiva i nakon pola godine,prodavao ih
sve dok pleste po guzi dobra su
Najjednostavniji trik je da ih napravis. Mozes ih skuhat il isprzit. I onda probas. Ako cudno mirisu vrlo moguce da su pokvarena.
POMILKIS AKO SE SNICLA DIGNE DOBRA SU JAJAAAAA....
znaci cim iz kupovine odmah na hladenje jaja
Cuj da se jajje pokvari za 2 sata, e moj novinaru... Kako su se jaja cuvala kad nije bilo frizidera cak i duze od godinu dana,zvuci nevjerovatno ali istinito. Jaja u krecnoj vodi se mogu cuvati i vise od 12 mjeseci
Konačno jedna ozbiljna vijest
odavno vecu glupost ne procitah, iako je zestoka konkurencija samo u clancima sa ovog portala
"Voda bi trebala u potpunosti pokriti jaja" Ovaj test je najbolje raditi u plićaku.
Vrijedi li ovo za sva vrsta jaja 🤔
dzaba sine mene su jednom prostrugla i ne jedem ih vise ima par godina
par puta*
Vratimo se 100 god. unazad: svako bosansko seosko domacinstvo uzgajalo je koke-nosilje. Tog vremena nije bilo frizidera, a jaja su ipak cuvana sedmicama, cak mjesecima. Kako? Jaje, tj. ljuska jajeta posjeduje prirodnu zastitu u vidu tankog omotaca koji 'konzervira' jaje. Taj fini sloj zatvara ljusku iz_vana, jer je ona inace propustljiva. Pranjem jajeta ta zastita se otklanja/gubi (sto je slucaj pri komercijalnoj proizvodnji jaja). Takva jaja su onda podlozna kvarenju.
“Ako ostane na sobnoj temperaturi, jaje će se pokvarit nakon otprilike dva sata.” Ojjj Klixe... koja je domaćica/domaćin pisala ovaj tekst? Pa zaboga, jaja se (kao i npr meso) prije upotrebe i izvade na sobnu temperaturu sat-dva. Pojma nemate. 🤦🏼‍♀️
Moja se malo otegla , morat cu procitati 😂😂
pa ima li ovje ikakvog urednika starijeg od 12 god ? osraviš jaja 2 h na pultu i ona se pokvare.. ??? ma bjaaaaaaaaaaaaaaži... priroda ne funkcioniše na taj način.. hajmo na popravni za ovo
A što prozirna posuda?
Zato što je tekst prepisan sa nekog američkog portala a to znači da je napisan za prosječnog amerikanca koji kuću od šper-ploče kupuje za 400.000$
Evo citam i ne vjerujem sta sam procitao, spominje se prozorina posuda, a nigdje se ne spominje zasto