
U Indiji ljudi za kuhanje koriste brojne elemente u prirodi, a jedan od njih je i pijesak.
Dok se blato koristi za pravljenje tradicionalne indijske pećnice Chulhe, ulični prodavač hrane u indijskoj državi Uttar Pradesh koristi pijeskak kako bi "skuhao" krompir.
Ljudi u sjevernom dijelu Indije koriste pijesak samo za spremanje kikirikija i riže, ali je ovaj "medij" očigledno dobar i za pripremanje ukusnog krompira.
Bloger Amar Sirohi je objavio video na Instagramu koji prikazuje kako ulični prodavač hrane sprema svoj specijalitet. U wok pun pijeska je ubacio krompir koji je "kuhao" oko 20 minuta, a potom ga je servirao uz sos od korijandera, paradajza, đumbira i bijelog luka.Sam krompir se ne pravi s nekim začinima i uljem, a porcija košta oko 30 eurocenti.
Video pripreme krompira je postao viralan na društvenim mrežama.
Možda vas zanima
Vezani članci
Jednostavan trik
Uz ovaj sastojak poboljšate ukus pečenih krompira
Očekuje se pogoršanje