Uz ovaj sastojak poboljšate ukus pečenih krompira
Ako želite da vaši pečeni krompiri budu savršeno hrskavi izvana, a mekani iznutra, postoji jednostavan trik koji može napraviti veliku razliku u okusu i teksturi.
Ako želite da vaši pečeni krompiri budu savršeno hrskavi izvana, a mekani iznutra, postoji jednostavan trik koji može napraviti veliku razliku u okusu i teksturi.
Krompir nikada ne biste trebali ostavljati u plastičnoj kesi jer će vrlo brzo istruhnuti. Nasreću, postoji trik zahvaljujući kojem će on duže trajati.
Federalna sanitarna inspekcija je na Graničnom prijelazu Domaljevac – Šamac dana 25.3.2025. godine, zbog neispunjavanja uvjeta za uvoz, zabranila uvoz pošiljke 50 tona konzumnog mladog krompira porijeklom iz Egipta.
Kako biste uspjeli sačuvati krompir da ne proklije i da traje mjesecima, potrebno je da ga skladištite na ispravan način.
Visokokalorične namirnice ne označavaju uvijek brzu hranu i nezdrave opcije, a među onima koje možete i trebate uvrstiti u svakodnevnu ishranu su orašasti plodovi, krompir, riža, jaja, punomasni mliječni proizvodi.
Iako mnogi misle da samo podgrijavanje hrane predstavlja potencijalni rizik, u stvarnosti je glavni problem u načinu pohrane hrane nakon termičke obrade, a posebno kod krompira.
Mnogi ljudi vole krompir, a zbog neutralnog okusa lako se može prilagoditi kao prilog različitim receptima. Ukoliko nemate ideju šta biste pravili za ručak, isprobajte ovaj recept.
Krompir je nezaobilazna namirnica u mnogim kuhinjama širom svijeta zbog svoje svestranosti i okusa. Međutim, ponekad se dogodi da krompir koji smo zaboravili u ostavi počne klijati ili postane zelen.
Pečeni krompir idealan je dodatak skoro svakom ručku ili večeri. Uz pomoć ovog recepta ispeći ćete tako da ćete biti oduševljeni njegovim okusom.
Krompir je neizostavan sastojak u gotovo svakoj kuhinji. Bez obzira na to pripremate li pirea, pečeni ili prženi krompir, postoje trikovi koji vam mogu pomoći da postignete bolje rezultate.