Uz meso i salatu
44

Zapečeni krompir s mlijekom je ekonomičan, jednostavan i ukusan prilog

Piše: L. R.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mnogi ljudi vole krompir, a zbog neutralnog okusa lako se može prilagoditi kao prilog različitim receptima. Ukoliko nemate ideju šta biste pravili za ručak, isprobajte ovaj recept.
Ovaj prilog možete poslužiti uz različite vrste mesa, a uz to dodajte i salatu.

Sastojci:

  • četiri veća krompira
  • 50 grama maslaca
  • dva jajeta
  • dva decilitra mlijeka
  • malo ulja
  • začini (sol, biber)

Priprema:

Ogulite krompir i narežite na kolutiće. U ulje dodajte so i biber, a možete dodati i neke druge začine poput bijelog luka u granulama ili mješavinu začina krompir.

Prelijte začine preko krompira, pomiješajte pa redajte u tepsiju. Dodajte i malo vode pa dodajte komadiće narezanog maslaca. Krompir je potrebno peći u zagrijanoj rerni na 250 stepeni nekih pola sata.

Dok se krompir peče, umutite jaja i mlijeko. Kada je krompir pečen, prelijte s umućenim jajima i mlijekom pa vratite u rernu da se zapeče. Poslužiti dok je toplo.