Uz meso i salatu
44
Zapečeni krompir s mlijekom je ekonomičan, jednostavan i ukusan prilog
Piše: L. R.
![Foto: Shutterstock](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_250211144.jpg?v=1)
Foto: Shutterstock
Mnogi ljudi vole krompir, a zbog neutralnog okusa lako se može prilagoditi kao prilog različitim receptima. Ukoliko nemate ideju šta biste pravili za ručak, isprobajte ovaj recept.
Ovaj prilog možete poslužiti uz različite vrste mesa, a uz to dodajte i salatu.
Sastojci:
- četiri veća krompira
- 50 grama maslaca
- dva jajeta
- dva decilitra mlijeka
- malo ulja
- začini (sol, biber)
Priprema:
Ogulite krompir i narežite na kolutiće. U ulje dodajte so i biber, a možete dodati i neke druge začine poput bijelog luka u granulama ili mješavinu začina krompir.
Prelijte začine preko krompira, pomiješajte pa redajte u tepsiju. Dodajte i malo vode pa dodajte komadiće narezanog maslaca. Krompir je potrebno peći u zagrijanoj rerni na 250 stepeni nekih pola sata.
Dok se krompir peče, umutite jaja i mlijeko. Kada je krompir pečen, prelijte s umućenim jajima i mlijekom pa vratite u rernu da se zapeče. Poslužiti dok je toplo.
Možda vas zanima
Vezani članci