Prijedlog za brz, a ukusan ručak: Pripremite sarajevsku kljukušu

Naime, u različitim krajevima Bosne i Hercegovine kljukuša se priprema na svoj način, a u nastavku donosimo recept prema sarajevskoj verziji.
Sastojci:
-
500 gr krompira
-
jedna glavica crvenog luka
-
pet supenih kašika brašna
-
200 ml mlijeka
-
50 ml ulja
-
dva jaja
-
dvije čajne kašike soli
-
jedna čajna kašika bibera
Priprema:
Najprije ogulite krompir i izrendajte ga. Luk sitno nasjeckajte, a zatim sve sastojke sjedinite i dobro izmiješajte kako biste dobili ujednačenu smjesu.
Smjesu ravnomjerno rasporedite po prethodno nauljenoj tepsiji i pecite u rerni oko 20 minuta na temperaturi od 250 stepeni.
Kada izvadite kljukušu iz rerne, ostavite je nekoliko minuta da se prohladi, a zatim je izrežite na kocke i poslužite. Uživajte u ovom tradicionalnom, jednostavnom i ukusnom jelu. Prijatno!