Brzi ručak
7

Šta spremiti kad vam se ne da kuhati? Isprobajte recept za piletinu s gljivama iz rerne

Piše: N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Kada nemate vremena ili vam se jednostavno ne da kuhati zapečene pileće filete s vrhnjem i gljivama savršen su i prilično ukusan odabir, a gotove su za nešto više od pola sata.

S prvim zracima proljetnog sunca svi žele što manje vremena provesti u kući, a više napolju. To često uključuje i kuhinju, te mnogi biraju brze opcije jela koje ne zahtijevaju previše vremena i truda za pripremu.

Upravo takav recept pronašli smo na TikTok profilu "Prahnulo mi", a ima skoro milion pregleda. Šaljivo je nazvan "ručkom za lijene domaćice", a sprema se jako lako i brzo.

@prahnulomi Ručak za lijene domaćice Preukusno jelo koje se brzo i lako sprema. Sigurna sam da će vam se svidjeti Sastojci: 500 g pilećeg filea 50 ml ulja 2 kašičice soli 1 kašičica bibera 1 kašičica crvene začinske paprike 250 g šampinjona 500 ml vrhnja za kuhanje (pavlaka za kuhanje) 1 kesica supe od gljiva 200 g sira Priprema: Meso isjeći tanko na šnicle, staviti u zdjelicu i dodati ulje, so, biber i crvenu papriku pa izmiješati. U tepsiju/pleh sipajte malo ulja i premažite kistom pa poredajte piletinu. Gljive izrezati i dodati preko piletine. U vrhnje istresite supu, promiješati i sipati u tepsiju preko gljiva. Pecite na 200 C stepeni oko 35 minuta. Izvaditi iz pećnice, pospite sirom i vratite da se zapeče još 2-3 minute. Pospite peršunom i uživajte. Možete jesti uz pire krompir, njoke ili rižu a može i bez priloga. #recipe #kuhanje #recepti #prahnulomi #goviral #viral_video #foryoupage #fypシ゚ #piletina ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg filea

  • 50 ml ulja

  • 2 kašičice soli

  • 1 kašičica bibera

  • 1 kašičica crvene paprike

  • 200 gr šampinjona

  • 500 ml vrhnja za kuhanje

  • 1 kesica supe od gljiva

  • 200 gr sira

Priprema:

Meso tanko isjeći i staviti u zdjelicu i dodati ulje, so, biber i crvenu papriku pa izmiješati. U tepsiju sipajte malo ulja i premažite pa poredajte piletinu. Gljive izrežite i dodajte preko piletine.

U vrhnje istresite supu, promiješajte i sipajte u tepsiju preko gljiva. Pecite na 200 stepeni 35 minuta.

Izvadite iz rerne, pospite sirom i vratite da se zapeče još 2-3 minute. Pospite peršunom i uživajte.