Jednostavan recept za ručak: Napravite najukusniju zapečenu piletinu sa tjesteninom
Vikend je odlična prilika da se posvetite kuhanju, a uz jednostavan recept za ručak ipak nećete morati provesti mnogo vremena u kuhinji.
Vikend je odlična prilika da se posvetite kuhanju, a uz jednostavan recept za ručak ipak nećete morati provesti mnogo vremena u kuhinji.
Piletina je definitivno jedna od najpopularnijih namirnica u svijetu. Korisno je znati koliko dugo njene ostatke bez straha od trovanja možete držati u frižideru.
Početak radne sedmice ne morate započeti komplikovanim ručkom kojem je potrebno nekoliko sati pripreme. Kombinacija alfredo piletine i tjestenine je sasvim jednostavna, a vrlo ukusna opcija za ručak.
Ukoliko tražite ideju za današnji ručak - pileći uštipci su jelo koje zahtijeva tek nekoliko sastojaka, a priprema je prilično jednostavna.
Kremasta piletina spremljena u tavi može biti savršen izbor za ručak, a za čiju pripremu i kuhanje treba ukupno 40-ak minuta.
Recept za tjesteninu s piletinom Jamieja Olivera inspirisan grčkom kuhinjom može biti odlična ideja za vaš sljedeći ručak ili večeru jer zahtijeva samo nekoliko sastojaka.
Piletina u kremastom umaku od vrhnja, parmezana, sušenog paradajza i špinata potiče iz poznate italijanske regije Toskane. Vrlo jednostavno se priprema, a možete je odlično ide uz kuhanu tjesteninu.
Pečeno pile često je jelo na trpezama mnogih, a što je meso pripremljeno sočnije to je bolje.
Elliot Rozenberg kreator je stranice Eat My Critique koja recenzira hranu, a nedavno je posjetio francuski restoran koji nudi jedno od najskupljih pilećih jela svijeta.
Priprema cijelog pileta može biti izazovno, ali uz jednostavan kuhinjski trik s popularnom namirnicom, možete napraviti veoma sočno i ukusno meso.