Isprobajte recept
44

Pita na drugačiji način: Savršen spoj sočne piletine, aromatičnih gljiva i svježe jufke

Klix.ba
Pita s piletinom i gljivama
Pita s piletinom i gljivama
Idealna za svaki obrok, pita s piletinom i gljivama će vas oduševiti bogatstvom ukusa i jednostavnom pripremom. Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak, donosimo vam recept za jelo za čiju vam pripremu ne treba mnogo vremena.

Brza za pripremu i bogata ukusima, pita s piletnom i gljivama je odličan izbor da uživate u porodičnoj atmosferi. Savršena je i kao ručak, ali i užina za mališane u školama.

Mješavina začina AS Jelah s pažljivo odabranim kombinacijama bilja, daje svakom jelu poseban šmek, naročito ovoj piti, dok Sprind jufka za pitu pruža hrskavost i sočnost, čineći njen svaki zalogaj neodoljivim.

Sastojci

Priprema

Meso isjeći na komadiće pa dinstati na maslacu i ulju. Crveni luk sitno nasjeckati pa dinstati zajedno. Posoliti, pobiberiti te dodati mješavinu začina. Zatim dodati sjeckane gljive na listiće i sve zajedno propržiti. Po potrebi dosoliti i doliti vrhnje za kuhanje. Miješati na laganijoj vatri da se sastojci sjedine, pa sa pripremljenim filom puniti jufke za pitu.

Tepsiju namastiti i u nju staviti jufku, koju treba premazati uljem te na nju staviti drugu jufku. Na drugu jufku staviti pripremljeni fil, rasporediti po cijeloj tepsiji, te ponovo red jufki. Na kraju je jufku potrebno premazati uljem i peći na 200 stepeni oko pola sata.

Po želji servirati na podlogu od salate sa paradajzom.