Foto: Shutterstock
Pečeni krompir idealan je dodatak skoro svakom ručku ili večeri. Uz pomoć ovog recepta ispeći ćete tako da ćete biti oduševljeni njegovim okusom.
Potrebno vam je: tri velike kašike biljnog ulja, 16 krompira narezanih na četvrtine ili velike komade i morska so.
Priprema
Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Stavite krompir u šerpu s vodom. Dodajte kašiku morske soli, poklopite i sačekajte da provri. Kuhajte otprilike 15 minuta.
Ocijedite ga, a zatim postavite cjedilo na vrh šerpe i pokrijte ga kuhinjskom krpom. Ostavite ga da se 10-ak minuta osuši na pari.
U međuvremenu naspite biljno ulje u lim za pečenje i zagrijte na 10 minuta. Stavite krompir u cjedilo i nježno ga protresite. Zatim ga rasporedite po limu za pečenje.
Pecite 20 minuta. Nakon toga ga prevrnite i vratite u rernu na dodatnih 20-30 minuta, dok ne postane hrskav. Posolite ga i poslužite. Prijatno!
Možda vas zanima
Vezani članci