Jednostavan trik
0

Uz ovaj sastojak poboljšate ukus pečenih krompira

Piše: A. Ć.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ako želite da vaši pečeni krompiri budu savršeno hrskavi izvana, a mekani iznutra, postoji jednostavan trik koji može napraviti veliku razliku u okusu i teksturi.
Tajna se krije u jednom sastojku koji vjerovatno već imate kod kuće, a to je soda bikarbona.

Prvo ogulite i narežite krompire, zatim ih stavite da se kuhaju u vodi uz dodatak malo soli i kašičice sode bikarbone. Ostavite ih da se kuhaju oko 20 minuta, dok ne omekšaju, ali da se ne raspadnu.

Za to vrijeme uključite rernu i zagrijte je na 180 stepeni. Kada su krompiri kuhani, pažljivo ih procijedite, rasporedite po plehu i pospite ih s još malo soli. Dodajte malo ulja (po želji) i pospite s malo ružmarina radi mirisa i dodatnog okusa.

Pecite ih u rerni 30 do 40 minuta, a tokom pečenja ih povremeno okrenite kako bi ravnomjerno porumenjeli i postali hrskavi sa svih strana. Ovaj jednostavan korak s dodatkom sode bikarbone učinit će vaše krompire posebno ukusnim i savršeno zapečenim.