Ljudi uglavnom malo nakrive čašu i polako toče pivo u nju kako bi izbjegli stvaranje pjene na vrhu. No, stručnjak za pivo Max Bakker kaže da je to pogrešno, jer u tom slučaju ugljendioksid (CO2) ostaje zarobljen u pivu. Prilikom konzumacije takvog piva ugljendioksid će završiti u vašem stomaku, a stvari će postati još gore nakon konzumacije grickalica te u konačnici uzrokovati nadutost.
If you feel bloated after you drink beer, you're probably pouring it wrong pic.twitter.com/NqBLAnt8ur
— Tech Insider (@techinsider) September 12, 2018
Bakker upozorava da ukupna količina oslobođenog ugljendioksida može biti do 2,5 puta veća od količne piva koje smo popili. Savjetuje da pivo brzo nalijete u čašu i da ne brinete o količini pjene, jer će se ona svakako pretvoriti u pivo. U tom slučaju ugljendioksid će se osloboditi i neće završiti u vašem stomaku pa prema tome nećete ni biti naduti.