-
Posolite jaja u pravo vrijeme Ramsey ističe da je pravo vrijeme za dodavanje soli u kajganu malo prije nego što jelo bude gotovo jer zbog preranog soljenja jaja ostaju bez vlažnosti. Ukoliko se so doda u pravo vrijeme jaja će imati blažu teksturu i svjetliju boju.
-
Meso prije pripremanja čuvajte na sobnoj temperaturi Bez obzira da li slijedi prženje ili roštiljanje, meso treba držati na sobnoj temperaturi što će omogućiti da se ravnomjerno peče.
-
Riješite se sjemenki iz paprike za tren Sjemenke iz paprika ćete najlakše odstraniti ukoliko papriku stavite među dlanove i vrtite njima kao prilikom paljenja vatre grančicom, a zatim da udarite paprikom o kuhinjski pult. Nakon što odrežete stabljiku, sjemenke će ispasti.
-
Sačuvajte prste od ljutih feferona Najbolja zaštita od ljutih feferona je sok od limuna. Limunska kiselina će zaštiti prste od kapsaicina, spoja koji se nalazi u paprikama, a koji je odgovoran za neugodan osjećaj peckanja.
-
Odaberite savršen ananas Ukoliko imate problem s odabirom idealnog ananasa za svoj koktel blago povucite jedan list i ukoliko ga iščupate bez problema to znači da ste pronašli odgovarajući ananas.
-
Otkrijte skrivene mogućnosti vašeg mlina za biber Srebreni dio koji se nalazi na vrhu mlina ne služi samo za punjenje. Ukoliko ga pričvrstite biber će se bolje samljeti, a ako ga olabavite dobit ćete nešto krupniji biber idealan za posipanje omiljene hrane.
-
Pomozite voću da prije dozri Kako biste ubrzali proces dozrijevanja umotajte svaki komad voća u papirnu vrećicu s bananama i ostavite ga na tamnom mjestu. Banana će pustiti prirodan gas i vaše voće će biti spremno za konzumiranje.
-
Učinite vaš pečeni krompir hrskavijim Kako bi krompir bio hrskav potrebno ga je djelimično skuhati i prije pečenje ga posuti grizom.