Isprobajte ga
26
Gordon Ramsay navodi da će tjestenina zahvaljujući jednom sastojku svaki put biti savršena
I. S.
Foto: Shutterstock
Ukoliko niste zadovoljni okusom tjestenine koju ste pripremili, Gordon Ramsay ima nekoliko savjeta zahvaljujući kojima će ona svaki put biti savršena.
Stavite veliki lonac vode na srednje jaku vatru. Kada ona proključa, dodajte so, biber i kašiku maslinovog ulja. Tvrdi da je najbolje jedan dio tjestenine ostaviti u loncu i pustiti da se rastopi u vodi umjesto da je prepolovite.
Različite vrste tjestenine imaju različito vrijeme kuhanja, a Gordon dodaje da je važno da se pridržavate vremena koje je navedeno na pakovanju. Najbolje bi bilo da podesite tajmer.
Nakon što je tjestenina skuhana, iscijedite je te dodajte još soli, bibera i kašiku maslinovog ulja. Ramsay navodi da se ona zahvaljujući maslinovom ulju neće lijepiti.
Iako su mnogi pesimistični po pitanju korištenja baš ove namirnice prilikom kuhanja tjestenine, slavni kuhar navodi da je baš ona zaslužna za savršen okus.
Možda vas zanima
Vezani članci