Treba li ispirati tjesteninu nakon kuhanja?
Kuhanje tjestenine se često smatra jednostavnim zadatkom. Ipak, postoje neki važni detalji koji mogu napraviti razliku između običnog jela i onog zaista savršenog.
Kuhanje tjestenine se često smatra jednostavnim zadatkom. Ipak, postoje neki važni detalji koji mogu napraviti razliku između običnog jela i onog zaista savršenog.
Ljubav definitivno ulazi na usta. Ukoliko pripremite tjesteninu "oženi me" sa škampima, možda dobijete ponudu za brak.
Mnogi se pitaju trebaju li soliti vodu u kojoj kuhaju tjesteninu. Italijanski kuhar Mattia Moleri otklonio je ovu dilemu.
Iako se tjestenina smatra jednom od najjednostavnijih namirnica za spremiti, zapravo postoji nekoliko stvari koje trebate znati kako bi vam tjestenina bila ukusna poput onih u restoranu. Jedna od ključnih namirnica u pripremi tjestenine je svakako sol.
Jedan od brzih recepata koji će se lako uklopiti u brzu svakodnevnicu je upravo ukusna kremasta tjestenina. Spremna je za 10 minuta, a u njenoj pripremi se koristi minimalno posuđa.
Zapečena tjestenina je vrlo ekonomičan i jednostavan obrok, kojeg možete pripremiti za samo 20 minuta i svega nekoliko sastojaka.
Vikend je odlična prilika da se posvetite kuhanju, a uz jednostavan recept za ručak ipak nećete morati provesti mnogo vremena u kuhinji.
Svjetski dan tjestenine obilježava se 25. oktobra, a ovom prilikom slavimo raznolikost i svestranost ovog omiljenog jela.
Ukoliko se vodite porcijama navedenim na pakiranjima tjestenine, moguće je da pogrešno interpretirate navedeno, te tako zapravo sprečavate vlastite napore da smršavite.
Italijanska pasta nije zahtjevna za napraviti, ali kuhari su istakli najčešće greške koje ljudi prave zbog kojih okus nije dovoljno dobar.