
Jedna od najčešćih grešaka je ispiranje tjestenine nakon kuhanja. Iako možda mislite da je to dobar korak kako bi se uklonili višak škroba, zapravo činite upravo suprotno od onoga što bi trebalo biti.
Naime, škrob koji ostaje na tjestenini ključan je za to da umak pravilno upije i sjedini uz tjesteninu. Ako isperete tjesteninu, gubite taj važan sloj škroba koji omogućava umaku da se zalijepi za tjesteninu.
Nakon što skuhate tjesteninu, najbolje je odmah je dodati u pripremljeni umak. Na taj način, tjestenina će završiti svoje kuhanje u umaku, što će joj omogućiti da upije sve okuse i postane savršeno povezano jelo. Ukoliko je umak pregust, možete koristiti vodu u kojoj se kuhala tjestenina da ga razrijedite i dodatno povežete sa samom tjesteninom.
Kada tjesteninu ne isperete i kada je odmah stavite u umak, rezultati će biti puno bolji. Ovaj jednostavan trik pomoći će da vaše jelo bude puno ukusnije i savršeno usklađeno.