Osteria Francescana proglašena je u ponedjeljak na svečanosti u New Yorku najboljim restoranom na svijetu zbog svog inventivnog spravljanja tradicionalnih talijanskih jela.
Ambiciozne kreacije chefa savršeno uravnotežuju zahtjeve tradicije i savremenog doba, kažu sastavljači popisa za Massima Botturu, chefa Osterie Francescane.
Na popisu Najboljih 50 svjetskih restorana ovaj talijanski restoran u Modeni zauzeo je prvo mjesto, dok je drugo pripalo prošlogodišnjem pobjedniku - španskom restoranu El Celler De Can Roca u Gironi, a treće mjesto je zauzeo Eleven Madison Park u New Yorku, prenosi Hina.
Na svečanosti su dodijeljene i pojedinačne nagrade chefovima. Nagrada za životno djelo uručena je francuskoj gastro ikoni chefu Alainu Passardu koji vodi pariški L'Arpege dok je nagradu za najboljeg chefa dobila Dominique Crenn iz američkog Atelier Crenna.
Možda vas zanima
Vezani članci
Hrana za oblikovanje
Lista namirnica koje sagorijevaju trbušne masti za koju malo ljudi zna
Zamrzivač spašava vrijeme