Lista namirnica koje sagorijevaju trbušne masti za koju malo ljudi zna
Salo na trbuhu je čest problem koji pogađa mnoge ljude i može biti povezan s raznim zdravstvenim problemima, kao što su bolesti srca i dijabetes.
Salo na trbuhu je čest problem koji pogađa mnoge ljude i može biti povezan s raznim zdravstvenim problemima, kao što su bolesti srca i dijabetes.
Ako redovno žurite na pijacu za sastojcima za obroke u posljednjem trenutku, možda je vrijeme da počnete skladištiti svoj zamrzivač.
Najzdravije je jesti svježe pripremljenu hranu, ali ponekad ne možemo zbog ubrzanog načina života.
Riječi "prerađena hrana" dovoljne su da utjeraju strah u srca mnogih potrošača koji brinu o zdravlju.
Kada je riječ o podgrijavanju hrane, mnogi od nas ne razmišljaju o potencijalnim rizicima koje ovakva praksa može donijeti. Iako se čini kao jednostavan način da se iskoristi ostatak obroka, podgrijavanje određenih namirnica može biti štetno za zdravlje.
Novo istraživanje pokazalo je da je konzumiranje ultraprerađene hrane (UPF) povezano s ubrzanim starenjem. Iz tog razloga biste je trebali što manje konzumirati.
Snažan imunološki sistem ključan je za zaštitu od infekcija, posebno zimi kada su prehlade i gripe češći. Srećom, uravnotežena prehrana bogata ključnim nutrijentima može pomoći našem tijelu da se bolje bori protiv virusa i bakterija.
Rani razvoj mozga ključan je za budući intelektualni i emocionalni razvoj djeteta. Kako bi podržali taj proces, roditelji bi trebali obratiti pažnju na ishranu koja uključuje ključne nutrijente koji potpomažu zdravlje mozga.
U izvještaju nizozemske nevladine organizacije Access to Nutrition Initiative (ATNI) je naglašeno da su proizvodi vodećih prehrambenih proizvoda u prosjeku labijeg kvaliteta u siromašnijim državama nego u onim bogatim državama.
Pržena hrana nije preporučljiva zbog nezdravih sastojaka a mnogi često griješe prilikom pripreme prženja što utječe na kvalitetu svakog jela.