
Neuronaučnik Robert WB Love objašnjava da neke namirnice stvaraju više upale u tijelu, što je povezano s problemima kože poput ekcema, psorijaze i akni. Ove namirnice također mogu brže "povećati starenje".
Zadržite ove tri namirnice na svom radaru i razmislite o tome da ih isključite ili jedete umjereno.
Roštilj
Meso s roštilja može povećati AGE u vašem tijelu, a to dovodi do upale. Upala je jedan od primarnih uzroka starenja. Da biste smanjili količinu AGE-a, možete odabrati meso koje je kuhano, ali ne pretjerano i nije ugljenisano. Kao sporedna napomena, umak za roštilj je pun rafiniranog šećera, što nas dovodi do hrane broj dva koju treba izbjegavati.
Rafinirani šećer
Rafinirani šećer "zapravo čini da izgledate starije", kaže. Povećava vaš inzulin i glukozu u krvi i to povećava upalu. Rafinirani šećer također može povećati rizik od dijabetesa tipa 2, koji povećava upalu i povećava rizik od Alzheimerove bolesti.
Pržena hrana
Pržena hrana je dvostruki udar jer mnoge od njih sadrže mnogo ugljikohidrata i mogu povećati inzulin i povećati upalu. Osim toga, mnoge od ovih namirnica pržene su u nezdravim uljima sjemenki koje su upalne. Zamjena pržene hrane hranom prženom na zraku premazanom maslinovim uljem mnogo je zdravije za vas - i bolje za vašu kožu.