Obratite pažnju
40

Najčešće greške prilikom pravljenja paprika zbog kojih niste zadovoljni njihovim okusom

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukoliko niste zadovoljni okusom punjenih paprika koje ste pripremili, najvjerovatnije pravite neku od sljedećih grešaka.

Jedna od najčešćih grešaka je kupovina pogrešne vrste paprika. Imajte na umu da su najbolje paprike za punjenje one one koje imaju tanku stijenku, poput babura.

Sljedeća greška koju mnogi prave jeste punjenje paprika do vrha. Ukoliko ovo radite, smjesa će tokom kuhanja ispasti iz paprika, a one će popucati. Iz tog razloga ovo nikada ne biste trebali raditi.

Također obratite pažnju na to da ne dodajete previše zaprške jer će pokvariti okus. Kuhari navode da umjesto zaprške možete koristiti i brašno razmućeno u vodi.

Greška je i to što kupite nekvalitetnu rižu ili je prekuhate. Kupite rižu kratkog zrna. Iako rijetki ovo praktikuju, kuhari napominju da nikada ne biste trebali kuhati rižu prije nego što je stavite u fil.