Obratite pažnju
40
Najčešće greške prilikom pravljenja paprika zbog kojih niste zadovoljni njihovim okusom
I. S.
![Foto: Shutterstock](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_240529026.jpg?v=1)
Foto: Shutterstock
Ukoliko niste zadovoljni okusom punjenih paprika koje ste pripremili, najvjerovatnije pravite neku od sljedećih grešaka.
Jedna od najčešćih grešaka je kupovina pogrešne vrste paprika. Imajte na umu da su najbolje paprike za punjenje one one koje imaju tanku stijenku, poput babura.
Sljedeća greška koju mnogi prave jeste punjenje paprika do vrha. Ukoliko ovo radite, smjesa će tokom kuhanja ispasti iz paprika, a one će popucati. Iz tog razloga ovo nikada ne biste trebali raditi.
Također obratite pažnju na to da ne dodajete previše zaprške jer će pokvariti okus. Kuhari navode da umjesto zaprške možete koristiti i brašno razmućeno u vodi.
Greška je i to što kupite nekvalitetnu rižu ili je prekuhate. Kupite rižu kratkog zrna. Iako rijetki ovo praktikuju, kuhari napominju da nikada ne biste trebali kuhati rižu prije nego što je stavite u fil.
Možda vas zanima
Jednostavna priprema
Brz i osvježavajući desert za sve prilike: Isprobajte lijeni kolač s borovnicama
Belgija ide na Francusku
Nikad viđen rasplet grupe na Euru: Svi poravnati na tabeli, Ukrajina eliminisana
Sukob dostigao vrhunac
Rasulo u Srbiji nakon ispadanja s Eura: Najveće zvijezde neće da igraju dok je Piksi tu
Mozartovo remek djelo
Audi BiH pripremio veliki poklon za građane Sarajeva 29. juna u Narodnom pozorištu
O odrastanju i vjeri
Kako je govorio Mustafa Nadarević: Da sam birao, ne bih se htio roditi kao Mustafa
Vremeplov glavnog grada
Zanimljivo putovanje u prošlost: Pogledajte fotografije građana Sarajeva snimljene davne 1920.
Vezani članci
Recept za ukusno jelo
Pripremite punjene paprike tako da ne napravite ovih pet grešaka
Jednostavna priprema