Korisni savjeti
0

Najveće greške prilikom prženja hrane: Na šta trebate paziti

D. V.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pržena hrana nije preporučljiva zbog nezdravih sastojaka a mnogi često griješe prilikom pripreme prženja što utječe na kvalitetu svakog jela.

Prilikom pripreme prženih jela jedna od grešaka je nedovoljno zagrijavanje ulja, a zatim i pretrpavanje tave ili friteze u kojoj pržite hranu. Desarae Legros na svom TikToku podijelila je sve potrebne savjete za pravilno pečenje svakog jela, a mnogi njeni pratitelji napisali su da su savjeti izuzetno korisni.

@cooking_comedy_chaos

Frying 101 - Maintain your oul temperature. Don’t overcrowd your pan. Dont move food until it has crisped on one side to ensure breading sticks. Dont hest your oil too hot, your food will cook on the outside and raw on the inside. Follow these tips to make your frying experience better. #tips #frying

♬ original sound - C3 - Desarae
Kada u tavu ili fritezu ubacite više namirnica odjednom temperatura ulja će se automatski sniziti, a toplota će biti neravnomjerno raspoređena. To će dovesti do toga da neki dijelovi jela ostanu sirovi, dok drugi mogu lako zagoriti.

Kako bi se spriječilo neravnomjerno prženje, potrebno je hranu pržiti u više tura. Na taj način hrana će biti ravnomjerno raspoređena i mnogo ukusnija.