Ono što vam je potrebno je 500 grama proteinskog kvark sira, to jest kremastog sira za mazanje s manje masti, 200 grama mekaog sira, tri limuna, 80 grama izmrvljenog keksa, 50 grama rastopljenog maslaca te četiri listića želatina.
Priprema kolača počinje tako što izmrvljeni keks pomiješate s rastopljenim maslacem. Zatim tu smjesu čvrsto utisnite u tepsiju ili lim širine 20 centimetara. Nakon toga pomiješajte 200 grama mekanog sira s 500 grama kvark sira te u to dodajte naribanu koricu sa dva limuna.
Listiće želatine namočite u hladnoj vodi, a zatim ih na blagoj vatri rastopite u limunovom soku koji ste prethodno iscijedili iz tri limuna. U sve to dodajte smjesu od sireva koju ste prethodno pripremili.
Na kraju, ovom kremastom smjesom premažite izmrvljeni keks nakon čega je kolač spreman za posluživanje. Prijatno.