
Sigurno je da će i serviranje ove pizze biti posebno zanimljivo jer se ona najčešće priprema u staklenoj šolji.
Sastojci:
4 supene kašike brašna
1/8 čajne kašike praška za pecivo
1/16 čajne kašike sode bikarbone
1/8 čajne kašike soli
3 supene kašike mlijeka
1 supena kašika maslinovog ulja
1 supena kašika sosa od paradajza
2 supene kašike isjeckane mozzarelle
5 mini feferona
1/2 čajne kašike sušenih začina - bosiljak ili origano
Način pripreme:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so zajedno u šolji u kojoj ćete praviti pizzu. Dodajte mlijeko i ulje. Na površinu tijesta stavite sos od paradajza pa na to sir, feferone i začin. Pecite u mikrovalnoj minutu ili malo više na 1200W.
Ovisno o jačini mikrovalne, to vrijeme može se razlikovati pa pazite. Pizza je gotova nakon što tijesto naraste, a nadjev počne dobijati mjehuriće. Nakon toga servirajte pizzu na koju možete posuti i nekoliko zrna kukuruza te uživajte u jelu, piše Spoonuniversity.