Na TikToku se pojavio trik za pravljenje "savršenih" meko kuhanih jaja sa sredinom od kremastog žumanca.
Korisnica TikToka AliHooke rekla je da je pravila "preko sto" meko kuvanih jaja svakog dana u restoranu, a sada je svoje iskustvo podijelila s masama.
"Prvo pustite vodu da proključa. Ne stavljate jaje u hladnu vodu jer imate manju kontrolu kada ga stavite u hladnu vodu. Kipuća voda je iste temperature pa će biti isto za mjerenje vremena. Potom nježno stavite jaja unutra jer ne želite da puknu. Ipak, ako puknu, ne brinite, još uvijek ih možete pojesti, ali iz njih bi moglo iscuriti nešto jaja", navela je.
Kuharica je rekla da ih je potrebno kuhati sedam minuta, a ledenu kupku pripremamo za vrijeme kuhanja jaja.
"Ledena kupka je ključni korak i nemojte ga preskakati. Kad se tajmer isključi, razbit ćete svako jaje viljuškom prije nego što ih stavite u vodu napunjenu ledom. To omogućuje vodi da uđe između jajeta i ljuske, što ga čini lakim za guljenje. Morate pričekati samo minutu ili dvije prije guljenja", objasnila je.