Jednostavno i brzo
23

Napravite sos za pastu po receptu italijanske kuharice, potrebna su vam samo tri sastojka

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sos za pastu po receptu slavne italijanske kuharice Marcelle Hazan postao je hit na društvenim mrežama, a možete ga napraviti koristeći samo tri sastojka.

Morate odvojiti otprilike 45 minuta za pripremu ovog sosa i samo povremeno ćete ga morati miješati. Marcellin suprug je 2016. godine u intervjuu naveo kako je ona osmislila ovaj recept:

"Marcella je bila genijalka kada je riječ o okusu. Znala je šta tačno treba uraditi da jelo bude savršeno. Nije željela trošiti vrijeme na sjeckanje luka i slično. Iz tog razloga je ovaj recept jednostavan i može ga napraviti bilo ko."

Šta vam je potrebno

  • 800 g konzerviranog pelat paradajza
  • Pola glavice crvenog luka
  • Pet kašika putera

Priprema

Sve stavite u šerpu i kuhajte na srednjoj vatri 45 minuta. Nemojte poklapati šerpu i povremeno promiješajte. Luk izvadite i bacite nakon kuhanja.