Laka priprema
0

Neodoljivo ukusne i sočne: Za ručak pripremite punjene tikvice u paradajz sosu

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Za današnji ručak možete pripremiti punjene tikvice s mesom. Priprema ovog jela neće vam oduzeti mnogo vremena, a okus će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Možete ih služiti s rižom ili nekim mliječnim sosom, kao i sezonskom salatom.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela su:

4 tikvice 300 grama faširanog mesa glavica luka 300 mililitara paradajz sosa dvije kašike riže malo soli malo mješavine začina biber

jedan krompir paradajz malo peršuna

Način pripreme:

Tikvice dobro operite. Isjecite ih na krugove. Krugovi neka budu debljine do tri centimetra.

U posudi pripremite fil za punjenje tikvica. Stavite meso, dodajte rižu, sitno isjeckanu glavicu luka, izrendanu mrkvu, sitno isjeckani paradajz i izrendani luk. Začinite po želji. Fil propržite na ulju nekih 15-ak minuta. Punite tikvice i redajte ih u tepsiju.

U paradajz sos nasjeckajte sitno bijeli luk i malo peršuna. Sosom prelijte tikvice i stavite da se peku. Služite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.