Neodoljivo ukusne i sočne: Za ručak pripremite punjene tikvice u paradajz sosu
Možete ih služiti s rižom ili nekim mliječnim sosom, kao i sezonskom salatom.
Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela su:
4 tikvice 300 grama faširanog mesa glavica luka 300 mililitara paradajz sosa dvije kašike riže malo soli malo mješavine začina biber
jedan krompir paradajz malo peršuna
Način pripreme:
Tikvice dobro operite. Isjecite ih na krugove. Krugovi neka budu debljine do tri centimetra.
U posudi pripremite fil za punjenje tikvica. Stavite meso, dodajte rižu, sitno isjeckanu glavicu luka, izrendanu mrkvu, sitno isjeckani paradajz i izrendani luk. Začinite po želji. Fil propržite na ulju nekih 15-ak minuta. Punite tikvice i redajte ih u tepsiju.
U paradajz sos nasjeckajte sitno bijeli luk i malo peršuna. Sosom prelijte tikvice i stavite da se peku. Služite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.