Ovih sedam začina morate imati u svojoj kuhinji, svakom jelu daju poseban ukus
Uz osnovne začine kao sol, vašoj kuhinji su potrebni i još neki. Čuvajte ih u hermetički zatvorenim posudama, dalje od izravne topline i svjetlosti
Mljevena crvena paprika
Upotrebljava se kao začin za supe, umake i mesna jela. Ljuta ili slatka, mljevena crvena paprika nezaobilazan je začin u gotovo svakoj kuhinji.
Lovorov list
Nježne kvalitete jednog lista (ili čak polovice) dodaju dimenziju umaku ili supi koji krčkaju. Lovorov list od davnina je cijenjen kao vrhunski začin koji jelima daje osebujnu aromu, ali i kao prirodni lijek koji djeluje protuupalno.
Mljeveni cimet
Daje nostalgiju desertima, ali isto čini i slanim jelima. ljeveni cimet je začin koji daje ugodan okus i miris slatkim jelima te je dodatak cimeta zanimljiv u jelima od voća, povrća, u kolačima, ali i žitaricama.
Mljeveni korijander
Često se koristi u mediteranskim supama i varivima. Uparite ga s aromatičnim kimom za dodatni sloj okusa.
Mljeveni kim
Popularan u latinoameričkim jelima i curry prahu, svojim jedinstvenim, pomalo gorkim okusom pojačava zemljanost graha i mahunarki. Dodajte prstohvat da začinite povrtne ili mesne pljeskavice.
Chili u prahu
Ova mješavina (koja može uključivati sušeni chili, bijeli luk, origano, kumin, korijander i klinčiće) daje koncentrirani začin. Prije pečenja mesa na roštilju utrljajte na odrezak.
Crni biber u zrnu
Prirodan je začin koji se koristi prilikom pripreme mnogih jela. Crni biber je univerzalni začin za supe, sosove, ribu, meso, kobasice, variva i razne salate.