Ovo je lista najgore ocijenjenih jela na svijetu: Ko je osvojio ovu nimalo laskavu titulu
Na prvom mjestu je jelo blodpalt, koje potječe iz Finske. Ima ocjenu 1,6. Riječ je o okruglicama koje se prave od raženog ili ječmenog brašna i životinjske krvi. Prvobitno su se pravile od krvi sobova, a danas se koristi krv raznih životinja. Ljudi ih obično jedu kao prilog svinjetini.
Drugo mjesto zauzeo je bocadillo de sardinas, odnosno sendvič sa sardinama koji se služi u Španiji. Dobio je ocjenu 1,9. Za njegovu pripremu koriste se sardine iz konzerve i španska vrsta bageta.
Nakon što se baget uzdužno nareže, prelije se sardinama koje se mogu konzervirati u ulju, umaku od rajčice ili octu. U nadjev se dodaju druge namirnice poput paprike, luka, zelene salate, avokada...
Pizza calskrove dobila je istu ocjenu. Nju je osmislio restoran Tre Kronor, koji se nalazi u švedskom gradu Skelleftea. Sastoji se od calzone pizze koja je punjena hamburgerima (zajedno s zemičkama, dodacima i preljevima) i pomfritom.
Ocjenu 1,9 ima i tradicionalno špansko jelo angulas a la cazuela. Ovo jelo se obično pravi kombinacijom rijetkih i skupih angula (malih jegulja), luka, ljute papričice, maslinovog ulja i soli. Luk i papričice pirjaju se na maslinovom ulju u cazueli, tj. u plitkoj zemljanoj posudi.
U posudu zatim treba dodati angule, psoliti ih i skuhati. Jelo se poslužuje u toj cazueli i tradicionalno se jede drvenom viljuškom. Kompletnu listu najgore ocijenjenih jela možete pogledati ovdje.