Hljeb napravljen u tavi idealan je u ljetnim danima jer ne morate uključivati pećnicu već ga možete ispeći na ringli. Pri pravljenju tijeta, prije pečenja, mogu se dodati začini kao što su: veoma ljekoviti ćurokot, kim, susam i slične sjemenke.
U 3/4 šolje vode dodajte dvije kašičice šećera i dvije kašičice kvasca. Promiješajte. Ostavite da odstoji pet minuta. Kada se kvasac aktivirao dodajte mu dvije šolje brašna, kašiku mlijeka u prahu, pola kašičice soli, kašiku ulja.
Zamijesite meko tijesto. Premažite uljem. Preklopite ga i ostavite na toplom mjestu sat vremena. Kada je tijesto nadošlo mijesite ga još dvije minute.
Dublju tavu premačite uljem i stavite tijesto. Preklopite poklopcem i ostavite još 15 minuta da odstoji na toplom mjestu. Premažite mliejkom, stavite susam i stavite tavu na dobro zagrijanu ringlu.
Pecite deset minuta s jedne strane, a potom deset minuta s druge strane. Pokrijte ga krpom dok se ne ohladi i servirajte.
Možda vas zanima
Završena AB konstrukcija
Park Residence poprima završne obrise: Privedene kraju ključne građevinske faze
Tvrdi da je isprovociran
Lalatović: Nije ni Feđa Dudić Miloš Obilić, zamislite da sam ja ovo uradio u Sarajevu
Vezani članci
Isprobajte recept
Trajanje hljeba možete produžiti koristeći jednostavnu japansku tehniku
Postoji bolji način