Trajanje hljeba možete produžiti koristeći jednostavnu japansku tehniku
Ukoliko želite da vam hljeb traje duže, pripremite ga na jednostavan način uz pomoć japanske smjese tangzhong.
Ukoliko želite da vam hljeb traje duže, pripremite ga na jednostavan način uz pomoć japanske smjese tangzhong.
Mnogi ljudi smatraju plastične vrećice praktičnim rješenjem za čuvanje ostataka hljeba, jer pomažu u njegovom održavanju svježim. Međutim, ovo nije najbolji način za očuvanje kvaliteta hljeba.
Ako volite domaća peciva, ali niste najvještiji u njihovoj pripremi, trebali biste isprobati recept za hljeb koji se ne mijesi. Osim što je jednostavan za napraviti, on je jednako mirisan i ukusan pa bi se češće mogao pronaći na vašoj trpezi.
Stari hljeb može postati tvrd i suh, no postoji vrlo jednostavan način da ga ponovo učinite mekanim. Uz ovaj trik, vaš stari hljeb bit će gotovo jednako ukusan kao da je svježe pečen.
Hljeb je namirnica koja se u domaćinstvima kupuje na dnevnoj bazi. Bitan je dio prehrane stanovništva, ali sve veća količina hljeba završava u otpadu zbog njegovog kratkog roka trajanja ili nepravilnog načina čuvanja.
Spremanje ostatak hljeba u plastičnu vrećicu može se učini ti kao praktičan način da ih održite svježim. Međutim, to nije najbolji način za očuvanje njegove kvaliteta.
Pekar je podijelio svoj omiljeni način da hljeb duže traje. To je jednostavan trik za koji vam je potrebna samo jedna stvar.
Postoji duga lista namirnica bogatih ugljikohidratima koje mogu poboljšati vaše blagostanje, posebno kada je u pitanju osiguravanje energetskog goriva.
Ako volite hljeb, ali želite zdraviju alternativu, trebali biste isprobati hljeb bez brašna. Za recept možete koristiti različite sjemenke, a ako želite možete dodati i orašaste plodove.
Hljeb je namirnica koja se u domaćinstvima kupuje na dnevnoj bazi. Bitan je dio prehrane stanovništva, ali sve veća količina hljeba završava u otpadu zbog njegovog kratkog roka trajanja.