Za ovo ukusno predjelo, za četiri osobe, bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
Pola muškatne tikve srednje veličine pola šolje kokosovog mlijeka 2/3 šolje vrele vode 2 čehna bijelog luka 1 kašika narendanog đumbira ½ chilli papričice (po želji) so, biber, muškatni oraščić sok jednog limuna maslinovo ulje 2 šnite hljeba izrezanog na kockice
Način pripreme:
Tikvu pecite otprilike sat vremena na 190 stepeni. I ostavite još toliko u isključenoj rerni.
Na pola pečenja tikve u drugi pleh stavite kockice hljeba i poprskajte ih maslinovim uljem. Ubacite u rernu pored tikve, neka se isuše i lijepo porumene.
Kada je tikva pečena, kašikom je izvadite iz kore i prebacite u šerpu. Dodajte bijeli luk, đumbir, chilli, kokosovo mlijeko, vrelu vodu i sve dobro izblendajte štapnim mikserom.
Stavite na srednju temperaturu da provri. Dodajte so, biber i muškatni oraščić, a potom sklonite s vatre.
Na kraju, prije serviranja, iscijedite sok jednog limuna i sve promiješajte.
Poslužite uz hrskave kockice hljeba i poprskajte s nekoliko kapi maslinovog ulja.
Još recepata možete naći i na Arduaninoj stranici Delicious & Easy by Arduana.