Plaćeni osnovni troškovi
75

Restoran u Dubaiju osvojio je goste ćevapima, burekom i baklavom: Nude i priliku za zaposlenje

I. B.
Bosnian House
Bosnian House
Bosanska kuhinja prepoznatljiva je po svojoj jedinstvenosti i bogatstvu okusa, no kada su 2015. godine naši specijaliteti po prvi put stigli u Dubai, za mnoge su bili novitet, a danas su prilika da dobijete posao i započnete život u ovom nevjerovatnom gradu.

Dubai je jedan od najpoznatijih gradova na svijetu, a neke od prvih asocijacija na njega su luksuz, raskoš i njegovi grandiozni neboderi.

Među svim crticama koje čine priču o ovom gradu, svoje mjesto pronašli su i specijaliteti, ni manje ni više, nego bosanske kuhinje. Iako su do prije nekoliko godina bili gotovo potpuna nepoznanica većini lokalaca, ali i turistima koji su tamo pristizali, jedan restoran odlučio je to promijeniti.

Riječ je o brendu Bosnian House, koji je 2015. godine otvaranjem svog prvog objekta, smještenog u Global Villageu, započeo pravu malu revoluciju.

Bosnian House
Bosnian House

Fokus Bosnian Housea je promocija kulture i tradicije Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Trenutno imaju šest restorana u ovoj zemlji, gdje na svojim menijima nude neka od naših najpoznatijih specijaliteta.

Svakako su najpopularniji ćevapi, koji se služe sa svježim somunom, lukom, kajmakom i ajvarom, međutim, možete birati i među drugim mesnim jelima, pitama, među kojima se ističe burek, ali i čorbama, slasticama, od kojih su nepca najviše osvojile baklava i tufahija, kao i domaćim bosanskim napicima.

Bosnian House
Bosnian House

Osim u gastronomski dio, kultura Bosne i Hercegovine udahnuta je i u ambijent restorana. Interijer krase motivi naše zemlje, poput bosanskog ćilima, goste uslužuje osoblje u tradicionalnim nošnjama, a hrana se servira na tradicionalnom posuđu. Također, posebna pažnja pridaje se mjesecu ramazanu, kada su u ponudi iftarski meniji, za potpun ugođaj.

Kroz protekle godine, brend je uspio potaći veliko interesovanje i apetit za našom hranom, a danas su već prepoznatljivi te su osvojili i nekoliko nagrada, među kojima je i Best Restaurant Award.

Bosnian House
Bosnian House

Prilika za posao, ali i život u Dubaiju

Osim autentičnog mjesta koje je osvojilo mještane te, na neki način, približilo bosansku kuhinju u Dubaiju, Bosnian House nudi i priliku za rad i to ljudima iz Bosne i Hercegovine koji žele živjeti u ovom gradu.

Trenutno su u potrazi za zaposlenicima na različitim pozicijama, a nudeći niz benefita, potrudili su se da njihov odlazak u UAE bude što jednostavniji. Između ostalog, obezbjeđeni su avionska karta, hotelski smještaj i zdravstveno osiguranje. Također, zaposlenici Bosnian Housea imaju uključene obroke, prijevoz do posla i nazad, ali i, kako ističe poslodavac, stimulativna primanja.

"Od samog početka, snažno smo vjerovali u predstavljanje Bosne i Hercegovine - njenu duboko ukorijenjenu kulturu i ukusnu hranu. Zahvaljujući našoj viziji, danas smo među najpoznatijim restoranima u gradu. Najbolje od svega - mi smo iz Bosne. Tu su naši konobari, naši kuhari, menadžeri i osnivači i svi zajedno tu smo da, kako našim gostima, tako i novim radnicima, pružimo jedinstveno iskustvo", ističu iz restorana.

Život i rad u jednoj od najvažnijih turističkih destinacija u svijetu, a pritom na mjestu koje će vas podsjećati na dom, zvuči kao prilika koja se ne propušta. Naravno, ne moramo govoriti ni da je ovo jedinstvena prilika da upoznate Dubai i njegovu kulturu, ali i započnete novo životno poglavlje, a to je bonus za koji vrijedi okušati sreću.