![Ilustracija: Shutterstock](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_191231041.jpg?v=1)
Ilustracija: Shutterstock
Ruska salata zove se još i Olivierova salata. Priprema se s majonezom, krompirom, mrkvom, šunkom, kuhanima jajima i kiselim krastavicama.
Rusku salatu je prvi pripremio ruski kuhar Lucien Olivier. Ono što je zanimljivo jeste da se ova salata u mnogim zemljama zove ruska salata, dok se u Rusiji i još nekim zemljama zove Olivierova salata.
Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu:
2 krompira 2 mrkve 3 kuhana jaja 300 gr graška 7 kiselih krastavčića 300 gr šunke so, biber 200 gr majoneze
200 gr pavalake
Način pripreme:
Povrće isjeckajte na kockice i skuhajte ga u slanoj vodi. Skuhanom povrću dodajte isjeckana kuhana jaja, šunku i krastavčiće.
U smjesu dodajte majonezu i pavlaku koju ste prethodno sjedinili. Sve izmiješajte i ostavite u frižider da se hladi. Kada se salata ohladi, poslužite je.
Možda vas zanima
"Gdje osvojiti bodove"
Može li United zaista ispasti iz lige? Ferdinand ogorčen, pokazao je listu utakmica
Vezani članci