Ako imate vremena možete napraviti i domaći čokoladni namaz. Torta je izvrsna, bogata, ima nevjerovatan ukus i pravi se u trenu.
Jaja stavite u posudu i mutite ih srednom brzinom oko pet do šest minuta. Nakon toga miksajte ih na najvećoj brzini. U ovom trenutku, ukoliko to želite, možete dodati i dvije kašike kakaa, ali i ne morate.
Veoma je bitno da se količina jaja utrostruči kako bi ovaj kolač uspio. Ukoliko dobro ne umiješate jaja dobit ćete samo čokoladni omlet.
U međuvremenu stavite Nutellu u veliku zdjelu, a zatim u mikrovalnu na 30 sekundi da se samo malo ugrije.
U zdjelu s Nutellom ubacite 1/3 umućenih jaja i lagano miješajte lopaticom dok se dobro ne sjedine. Ovaj postupak ponovite još dva puta.
Sve što još trebate učiniti jeste umućenu smjesu staviti u kalup na koji ste prethodno stavili papir za pečenje kako vam se ne bi zalijepila za dno.
Pecite kolač oko 20 do 25 minuta na temperaturi od 175 stepeni. Kada se kolač ispeče prekrijte ga kuhinjskom krpom i sačekajte da se ohladi.
Služite ga posutim šećerom ili preljevom od šumskog voća s kuglom sladoleda.