Pozvali ga u Sarajevo
809

Svjetski travel bloger ćevape nazvao hrvatskim nacionalnim jelom, pratitelji ga brutalno ismijali

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nizozemski travel bloger Tom Grond, koji se na Instagramu predstavlja kao "traveltomtom" i koji ima više od 600.000 pratitelja, izazvao je brojne komentare i kritike tijekom svoje posjete Hrvatskoj.

Naime, Tom je tijekom posjete Puli probao ćevape te ih je nazvao nacionalnim jelom Hrvatske koje svatko mora probati.

"Kobasice od mljevenog mesa jako začinjene, ne miješati sa ljutim! Pretpostavljam da je unutra puno bijelog i crvenog luka, pa se ne preporučuje prije odlaska na spoj! Odlična hrana za mamurluk, Balkanci je obožavaju! Možete ga jesti za doručak, ručak ili večeru… Liči na doner kebab, ali na balkansku verziju", napisao je u opisu videa.

Međutim, ispod njegove objave ubrzo su osvanuli brojni komentari u kojima su mu pratitelji pokušali skrenuti pozornost da je riječ o tradicionalnom jelu Bosne i Hercegovine.

"Izvini, ali to je BOSANSKO nacionalno jelo. I niko ih na Balkanu tako ne jede. Crveni umak se zove ajvar, a bijeli kajmak", "Isto kao da je riba tradicionalno jelo u Sarajevu", "Nemoj da te zavaraju, nije hrvatska to je bosanska tradicija, a u Bosni su i puno ukusniji", "Ovo je tako pogrešno na više razina", "Započeo si treći svjetski rat u komentarima", "Prvo trebaš naučiti kako se jedu ćevapi", samo su neki od komenatara.

Mnogi su Toma pozvali da dođe u BiH, odnosno u Sarajevo i da proba prave ćevape.