Toalet nije jedino zagađeno mjesto u restoranima, obratite pažnju i na druge predmete
Posude za sol i biber
Posude za začine mjesto su gdje se skuplja puno bakterija. Mikrobiolog Charles Gerba, mikrobiolog sa Sveučilišta u Arizoni objasnio je da bakterije vole biber, a osim toga je istakao je da ugostitelji rijetko peru ove posude.
Kriške limuna
Globalna studija "Journal of Environmental Health" dokazala je da su u dva od svaka tri restorana u svijetu laboratorijski testirane kriške limuna bile prekrivene bakterijama koje uzrokuju bolesti, uključujući fekalne bakterije. Stoga radije izbjegavajte limun u restoranima.
Pribor za jelo
Iako se pribor za jelo pere nakon svakog korištenja, bakterije mogu preživjeti ručnog pranja. Liječnica Donna Duberg navodi da čestice bakterija prežive različite metode pranja, ali da u manjim količinama ove bakterije nisu opasne.
Meniji
Ljudi često menije diraju prije nego što operu ruke u restoranu. Direktor Kaivaca - firme za čistoću, Matt Morrison navodi da gosti trebaju koristiti sredstvo za dezinfekciju ruku nakon što koriste meni, jer meniji mogu sadržavati do 185.000 bakterija po kvadratnom centimetru.
Sjedalice i stolice za hranjenje beba
Jedna od najzagađenijih predmeta u restoranu su stolice za bebe. Naime, Huffington Post je objavio da su "testovi provedeni na stolicama za bebe u 30 restorana otkrili veliku količinu bakterija.