Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Topa je tradicionalno sarajevsko jelo i nema veze sa ostatkom BiH. Ako je sarajevsko jelo, ne mora biti analogno bosansko. Ima Bosne i mimo Sarajeva majka mu stara
@mahfuz Mislis vama focacima
Grad bez vode, daj ba o kakvom gradu ti govoris
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kaze “sporedno jelo”, a meni za vrijeme ramazana teče topa venama 😂😂
@gdjica_zlica, nisi li ti jednom rekla da si se uketozila ? Ili je to bila Ramayana, možda ogledalce, ne sjećam se više. Praviš li keto somune ?
@gdjica_zlica, ja disciplinovan.
u Sarajevu TOPA, kod nas u TESNJU je RASTAPA. ukusna je i jedna i druga.i mi je pravimo drugacije, MASLAC, SUHI SIR I PAVLAKA/KAJMAK :D
najviše volim kad se skuhaju jaja pa se one vode naumakat
Topa je dobra. Ali ima i manu nabije masnocu sad pa sad. Kod mene je to slucaj ne znam za ostale. Meni pocne pistati u usima ko pretis lonac. Zato s topom umjereno treba.
Za sirotinju, i ožeži rukama po tanjiru.
To se samo jede u Sarajevu. Probao sam i iskreno nije čemu...somun vam je vrh Ima ramazanskih jela i mimo Sarajeva
Topa nije ni tradicionalno sarajevsko jelo a kamoli bosansko. Posljednjih godina se forsira prica o nazovi 'tradicionalnom' jelu. U redu, moze se jesti uz vruce lepine, al' brate pretjerujete s topom k'o da je janjetina...
Topa je dobro prediftarsko jelo
Topa tradicionalno sarajevsko predjelo i topa je bez jaja, ako se stave jaja to vise nije Topa vec cimbur
Topa je odlicno pred jelo za iftar
Ma ovo samo mi u Sa jedemo. Ostali, slabo.
U mom kraju totalno nepoznato jelo. Mozda tradicionalno sarajevsko. Isto ko i somuni, nema ih kod nas, vec samo ramazanske lepine.
Niiti je prava topa s jajima niti je s mlijekom Preporuka za vrhunsku topu : punomasni kravlji sir ,mileram ,puter ,vrhnje za kuhanje i dimljeni sir
Meni iz Krajine je ovo jelo nepoznato, nisam nikad ga probao...Iduci put u SA moram probati 🙂
Op op opa dolazi nam topa 😀