Isprobajte ovaj trik
26

U čemu je tajna savršeno skuhanog pire krompira

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nikako niste zadovoljni pire krompirom koji pripremate? Isprobajte ovaj trik zahvaljujući kojem će on biti idealnog okusa.

Naime, mnogi iskusni kuhari ga kuhaju i u mlijeku zato što se neće raspasti, a bit će mekan. Potrebno vam je 800 grama krompira i 400 mililitara mlijeka.

Ogulite krompir, narežite ga na četvrtine, stavite u lonac i kuhajte u vodi otprilike 10 minuta. U međuvremenu zagrijte mlijeko te nakon deset minuta iscijedite krompir i prelijte ga mlijekom.

Posolite, promiješajte i kuhajte ga poklopljenog na laganoj vatri otprilike 20 minuta.

Skinite poklopac da mlijeko malo ispari. Po želji dodajte maslac i kuhajte još pet minuta pa ga zgnječite i poslužte. Prijatno!